Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

Δελβινάκι, 18 Μαϊου 2008 - Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο

 

Στις 18/5/08 πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η ετήσια εκδήλωση για την επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που ορίζει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, στο Δελβινάκι του Νομού Ιωαννίνων. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Μητρόπολη Κονίτσης, Πωγωνιανής και Δρυινουπόλεως και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα. Φυσικά από την εκδήλωση δεν μπορούσαν να λείψουν τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας Ιωαννίνων μαζί με Συναγωνιστές από την Καστοριά. Παρευρέθησαν επίσης πολλοί Βορειοηπειρώτες, από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας αλλά και από τη Βόρειο Ήπειρο, οι οποίοι μαζί με τους Συναγωνιστές αλλά και τους πολυάριθμους Πατριώτες φώναξαν για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, για την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που υπογράφηκε στις 17-5-1914 και ενάντια στον επεκτατισμό των Αλβανών σε Ελλάδα και Κόσσοβο. Θερμός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Κονίτσης που μίλησε και για τους εγχώριους εχθρούς, παίρνοντας αφορμή από την εκδήλωση των ψευδοεπιστημόνων για την «Τσαμουριά» πριν λίγους μήνες στην Πάντειο.
 
Εμείς, ως Χρυσή Αυγή Ιωαννίνων, απαιτούμε τα εξής για τη Βόρειο Ήπειρό μας:
 
Αυτονομία στη Βόρεια Ήπειρο, και μακροπρόθεσμα επανένωση με τη Μητρόπολη πατρίδα της, την Ελλάδα
Ανθρώπινα Δικαιώματα στους Βορειοηπειρώτες, οικονομικές και κάθε είδους αποζημιώσεις στους Αγωνιστές της Βορείου Ηπείρου και τις οικογένειές τους από το Ελληνικό αλλά και Αλβανικό κράτος
Εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914
Άσκηση οικονομικών, εμπορικών, διπλωματικών και παντός είδους πιέσεων στην Αλβανία για την πραγμάτωση των παραπάνω
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.