Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Τιμής ένεκεν

Ήταν 26 Οκτωβρίου 2013  ανέβηκα Αθήνα μ έναν Συναγωνιστή ,αλληλέγγυοι στους πολιτικούς κρατουμένους Συναγωνιστές και στον Αρχηγό μας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σταθμό Λαρίσης.Είχε μόλις μεσημεριάσει , και ξεκινήσαμε να πάμε στον τόπο συγκεντρώσεως. Ο βραχίονας του σάπιου συστήματος είχε κλείσει 2 σταθμούς  από το σημείο συγκέντρωσης  που είχε αναγγείλει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με απώτερους σκοπούς. Βγαίνοντας από τον σταθμό ακούγαμε φωνές από μεγάφωνα και άναρθρες κραυγές που έβγαιναν από βαρβαρικά στόματα. Ένας όχλος καχεκτικών, ανθελλήνων σε εντεταλμένη υπηρεσία μαζί με τους λαθρομετανάστες  είχαν αντισυγκέντρωση. Δυσανασχετήσαμε με το θέαμα που αντικρίσαμε και συνεχίσαμε την διαδρομή μας προς την οδό Δηλιγιάννη. Όταν  πλησιάζαμε, μπορούσε κανείς να το καταλάβει από  τα  παιδιά με τα μαύρα, με κοντό κούρεμα  και ως επί το πλείστον γυμνασμένοι, κραδαίνοντας Λάβαρα στα χέρια, που αυτά ήταν ή οι Γαλανόλευκες  σημαίες του Έθνους μας ή  Μαυροκόκκινες της Ιδέας μας. Χιλιάδες συναγωνιστές συνέρρεαν, αποφασισμένοι για να βρωντοφωνάξουν κάτι που λίγους μήνες μετά, ακόμα και ο πιο ανόητος στον τόπο αυτό διαπίστωσε, ότι οι Συναγωνιστές ήταν αδίκως προφυλακισμένοι από μια παραδικαστική κλίκα. Μέσα  στο πλήθος διέκρινα έναν  συναγωνιστή, έναν φίλο με τον οποίο έτυχε να μοιραστούμε κάτι παραπάνω από κοινούς  αγώνες. Αγέρωχος, με επιβλητική παρουσία, μαυροφορεμένος  και γυαλιά ηλίου . Αγκαλιαστήκαμε γιατί είχαμε μήνες να  βρεθούμε από κοντά και κανονίσαμε να τα πούμε μετά την συγκέντρωση.

Τον Συναγωνιστή αυτόν τον είχα πρωτογνωρίσει το 2011 έξω από το Ναυτοδικείο στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια μιας παρωδίας  που είχε στηθεί δικάζοντας 39 ΟΥΚάδες για κάτι συνθήματα που είχαν φωνάξει στην παρέλαση, το όνομα του ήταν Μάνος Καπελώνης. Ένα πολύ ανήσυχο παιδί, με αγάπη για την Ιστορία τη φιλοσοφία και έναν ηρωικό τρόπο Ζωής, τον οποίον εμπνέουν οι αρχαίοι χρόνοι. Αγαπούσε επίσης πολύ τη γυμναστική, κάτι το οποίο ήταν ευδιάκριτο εάν στεκόταν δίπλα σου. Το Έθνος και την Πατρίδα  τα θεωρούσε αξίες ιερές και αιώνιες στο πέρας των αιώνων και την αγάπη του αυτή δεν την εκδήλωνε από τον καναπέ του και από την καρέκλα μιας καφετέριας, αλλά με Αγώνα  και με Πίστη μέσα από το μόνο αληθινό Εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Συμμετείχε σε κάθε δράση που διοργάνωνε η Τοπική Βορείων Προαστίων και σε κάθε συγκέντρωση που τελούσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, «δίδυμο» στην ομάδα περιφρούρησης με τον κολλητό του, τον Γιώργο Φουντούλη.

Με  την λήξη της συγκέντρωσης, πήγαμε  σ ένα μαγαζί κοντά στην περιοχή του, όπου γενικά συχνάζαμε όταν ανέβαινα Αθήνα. Αν κανείς κουβέντιαζε μαζί του διαπίστωνε ότι έχει να κάνει με  μια Ψυχή πολύ αγνή και με ένα παιδί γεμάτο όνειρα συνδεδεμένα με τα πεπρωμένα της Φυλής.
Όταν τελείωσε η συζήτηση που είχαμε, ο Μάνος με πήγε με το αμάξι του στο κέντρο όπου από εκεί θα έπαιρνα τον δρόμο για το σπίτι που διέμενα. Καθώς φτάσαμε μου έδωσε το χέρι του και με αποχαιρέτησε  λέγοντας μου τις εξής ΑΙΩΝΙΕΣ λέξεις «Αίμα και Τιμή». Αν μπορούσε κανείς να περιγράψει σε 3 λέξεις την Ιδεολογία του Μάνου πιστεύω η παραπάνω φράση  ήταν το σήμα κατατεθέν του. Έξι μέρες αργότερα, ξημέρωσε μια αποφράδα ημέρα, κάποιοι άνανδροι  από γνωστό παρακρατικό χώρο, σκότωσαν τα δύο Αδέρφια μας, τον Μάνο Καπελώνη και τον φίλο του τον Γιώργο Φουντούλη. Οι δύο Ήρωες έλαβαν την οδό για τα Ηλύσια Πεδία, όπου μαζί με τους αρχαίους Ήρωες αλλά και κάθε Έλληνα που έχει δώσει τη Ζωή του για την Πατρίδα συντελούν το  Ηρωικό πάνθεον. Στην κηδεία του Μάνου μία κουβέντα που συγκράτησα  ήταν από τον κολλητό του  μου είπε συγκεκριμένα: «Όσοι από μας ασπαζόμαστε τις Ιδέες που πρέσβευε ο Μάνος και ο Γιώργος , τώρα έχουμε χρέος να  αγωνιζόμαστε γι αυτές διπλά! Μία για εμάς και μία για τον Μάνο και τον Γιώργο»
Εμείς οι Χρυσαυγίτες δίνουμε όρκο Τιμής ότι δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τα δύο δολοφονημένα Αδέρφια μας και πως οι Ψυχές τους, αόρατες αλλά αισθητές θα  αγωνίζονται στο πλευρό μας για μια νέα Ζωή!


Ζήτω η Νίκη !
ΜΑΝΟΣ  -ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.