Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Οι τραμπούκοι των Πανεπιστημίων δεν απειλούν τη δημοκρατία σας

Σε μια σάπια κοινωνία αδιαφορίας, αστισμού και υποκρισίας τελικά όλα είναι εφικτά. Γίναμε για άλλη μια φορά θεατές ενός τραγέλαφου σε Πανεπιστημιακό χώρο, παρακολουθώντας διάφορες σταλινικού τύπου δημοκρατικές δυνάμεις να κρατούν όμηρο (!)  τον Πρύτανη και να καταλαμβάνουν αίθουσες τρεχουσών συνεδριάσεων ανενόχλητοι. Σαφέστατα όλος αυτός ο θίασος είναι κάτι το δεδομένο από τη μεταπολίτευση και έπειτα και μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει. Όταν όμως συναγωνιστές σου βρίσκονται στο χώμα επειδή ήταν Χρυσαυγίτες και στη φυλακή επειδή είναι Χρυσαυγίτες, εξοργίζεσαι επειδή ο νους πηγαίνει αυθόρμητα σε κάποιες «ενοχλητικές» αλήθειες.

Καταρχάς τα «αιτήματα» όλου αυτού του συρφετού που έχει διαβρώσει τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι κάθε  φορά διαφορετικά και πλήρως συγχρονισμένα με την πολιτική ατζέντα των διαφόρων χρηματοδοτών του, κάποιοι από τους οποίους είναι γνωστοί και επίσημοι (αριστερά κοινοβουλευτικά και μη κόμματα) και κάποιοι οπωσδήποτε άγνωστοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος όλων αυτών των έγχρωμων αφισών που βρωμίζουν τους χώρους των Ιδρυμάτων και τα μεγάλα αστικά κέντρα γύρω από αυτά, είναι εξωφρενικά μεγάλο και δεν έχει εξηγηθεί ποτέ από ποιόν καλύπτεται.

Έτσι, αυτή τη φορά, ένα μείζον πρόβλημα που εντοπίστηκε στη ζωή των φοιτητών από τα ορφανά του Μαρξ ήταν η προοπτική φύλαξης των Ιδρυμάτων από ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που φυσικά τεκμηριώθηκε ως προοπτική από τον εξευτελισμό των Πανεπιστημιακών κοινοτήτων που έχουν επιφέρει τα «καλά παιδιά», κάνοντας μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών μέσα σε αυτές (περίπτωση Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφάτως), αλλά και λαθρεμπόριο, κλοπή δημοσίου πλούτου, τρομοκρατικές ενέργειες όπως εκείνη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2009, κ.ά.. Και σαφώς δεν μπορούμε να παραλείψουμε την τεράστια υποκρισία της εκάστοτε ακαδημαϊκής ηγεσίας να μην βγάζει άχνα για το ότι μέσα στο Ε.Μ.Π. στεγάζεται ο γνωστός βοθρότοπος των αναρχικών, που είναι γεμάτος διακηρύξεις και αναλήψεις ευθύνης για απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρομοκρατικές επιθέσεις σε συναγωνιστές μας και γενικώς για εγκλήματα που επιφέρουν εισαγγελική παρέμβαση σε ένα κράτος όπου υπάρχει έστω και λίγη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, κάτι που φυσικά δεν είναι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή!

Αφού λοιπόν τόσες δεκαετίες τα «καλά παιδιά», η «ρομαντική νεολαία της Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου», τα «δικά τους παιδιά» τέλος πάντων, λυμαίνονται, λεηλατούν και αποστραγγίζουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο, ξαφνικά ξύπνησαν οι ακαδημαϊκές ηγεσίες και ζητούν φύλαξη από ιδιώτες, επειδή φυσικά το έντιμο δημοκρατικό τόξο έχει ρημάξει τα κρατικά κονδύλια και δεν δύναται να τους προστατέψει. Και βεβαίως διακρίνεται και ένα πολιτικό κέρδος για αυτούς που θέλουν να ενισχύσουν το δίπολο «μνημόνιο / ΣΥΡΙΖΑ», αν αναλογιστεί κανείς τις δηλώσεις πολιτικών του μνημονίου που καταδικάζουν τα επεισόδια των αριστεριστών. Πιστεύω λοιπόν πως σε αυτό το σημείο τεκμηριώθηκε ο προηγούμενος χαρακτηρισμός ως «θίασος» αφού επιεικώς περί αυτού πρόκειται.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν είναι σουρεαλιστική, είναι η πραγματικότητα και είναι αυτός ο βάλτος στον οποίο στέλνουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Η Αριστερά και γενικώς όλες οι παρατάξεις – νεολαίες των γνωστών κομμάτων κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν εδώ και δεκαετίες στα Πανεπιστήμια και συχνά ανταλλάσσουν και μπουνιές χωρίς φυσικά αυτό να θεωρείται «έλλειμμα δημοκρατίας». Ή μήπως ακούσατε κάποιον στα Μ.Μ.Ε. να μιλάει για «εκφασισμό της κοινωνίας» λόγω των ταγμάτων εφόδου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς; Μήπως παρακολουθήσατε καμία πολύωρη ανάλυση στα τηλεοπτικά πάνελ για τους τραμπούκους των Πανεπιστημίων; Σαφέστατα όχι, διότι δεν είναι δυνατόν οι καναλάρχες - εργολάβοι να καταγγείλουν τους πιστούς τους εν Ελλάδι συνεργάτες και ομοϊδεάτες, τα παραπάνω σταλινικά απόβλητα.Σαφέστατα όχι, διότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το μεγαλείο του πολιτικαντισμού Τιμής ένεκεν »

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 37 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.