Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Μπορεί να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός εκλογών;

Η ίδρυση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, έχει κάποιους σκοπούς. Ένας από τους σημαντικότερους είναι η κάθοδος στις εκλογές, η άσκηση του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος του «εκλέγεσθαι». Εάν απαγορευτεί ή δεν επιτραπεί με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο σε εκλογικό συνδυασμό πολιτικού κόμματος αναγνωρισμένου από τον Άρειο Πάγο (όπως είναι λόγου χάρη η Χρυσή Αυγή) η κάθοδος στις εκλογές τότε παραβιάζεται και προσβάλλεται άμεσα και ευθέως το έννομο αγαθό της Λαϊκής Κυριαρχίας όπως ορίζεται στις παραγράφους 2 και 3 του 1ου άρθρου του Συντάγματος (... όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό ...” και “... θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία ...”). Όπως μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής η μη ύπαρξη ψηφοδελτίου εκλογικού συνδυασμού αναιρεί τη Λαϊκή Κυριαρχία και τη Λαϊκή Βούληση αφού στερεί εξαναγκαστικά τη δυνατότητα από τον Ελληνικό Λαό της ψήφισης ενός συγκεκριμένου ψηφοδελτίου. Η μη ύπαρξη δηλαδή ψηφοδελτίου θα αλλάξει τη μορφή του πολιτεύματος της χώρας μας πράγμα το οποίο στοιχειοθετεί όχι απλά μια συνταγματική εκτροπή αλλά την κατάλυση εξ' ολοκλήρου του πολιτεύματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μέσω πραξικοπήματος το οποίο στρέφετε ενάντια σε ένα συγκεκριμένο νόμιμο πολιτικό κόμμα.
 
          Όταν κατατίθεται είτε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, ο εκλογικός συνδυασμός για τις Εθνικές εκλογές ή Ευρωεκλογές είτε στα τοπικά Πρωτοδικεία ο εκλογικός συνδυασμός για τις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές ακολουθείτε η ίδια τυπική διαδικασία επικύρωσης του ψηφοδελτίου από τη δικαιοσύνη. Σε αυτή την τυπική διαδικασία το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου ή των τοπικών πρωτοδικείων ελέγχει για το αν ικανοποιούνται 3 τυπικά νομικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων. Το 1ο είναι εάν ο υποψήφιος είναι άνω των 18 ετών, το 2ο είναι εάν έχει την ελληνική ιθαγένεια και το 3ο είναι να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση λοιπόν που για κάποιον υποψήφιο κάποιο από τα 3 αυτά χαρακτηριστικά δεν ικανοποιείτε τότε η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να αποκλείσει τον συγκεκριμένο υποψήφιο και όχι φυσικά ολόκληρο τον εκλογικό συνδυασμό.
 
          Δεδομένο είναι ότι κανείς υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και της Ελληνικής Αυγής στις τοπικές εκλογές δεν έχει καταδικαστεί σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, είναι άνω των 18 ετών και έχει την ελληνική ιθαγένεια. Οπότε οποιαδήποτε θέση ψηφοδελτίου μας εκτός εκλογών και κάλπης θα ήταν η απόλυτη κατάλυση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Νομικά μα πάνω από όλα Ηθικά η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Αυγή δεν μπορούν να τεθούν ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ. Να διευκρινίσουμε για τους εντελώς αδαής ή τους πονηρούς αντιπάλους μας που προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εις βάρος μας ότι η άσκηση ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε αδίκημα (άσχετα αν ευσταθεί ή όχι) δεν έχει καμία σχέση με τη καταδίκη σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η καταδίκη σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων αποτελεί μια συγκεκριμένη παρεπόμενη ποινή όπως προβλέπεται στα άρθρα 59 έως 66 του Ποινικού Κώδικα.
 
          Όποιοι και όσοι απεργάζονται παράνομα και αντισυνταγματικά σχέδια κατάλυσης του πολιτεύματος με σκοπό τη μη κάθοδό μας στις εκλογές θα αποτύχουν παταγωδώς διότι πέρα του ότι έχουμε στο πλευρό μας τη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και το δίκαιο του αγώνα μας, έχουμε ως σύμμαχο και το Σύνταγμα της Ελλάδος, τη νομιμότητα και την Νομική Ηθική.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δε με τρομάζει η φυλακή Ελεύθερη Ελλάδα »

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.