Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008

Αμύνταιο: Παρέμβαση για συνέδριο "Ουράνιου Τόξου"

 

Το συνέδριο των στελεχών του Ουράνιου Τόξου, με θέμα την δήθεν «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, διεξήχθη κάτω από πλήρη μυστικότητα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, ευγενική χορηγία του Δημάρχου κ. Κ. Θεοδωρίδη και του Υπουργείου Εξωτερικών. Για να κατανοήσουμε το ποιόν των συμμετεχόντων αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συμμετείχε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στην περιοχή ήταν σαφέστατα πολύ περισσότερες από τους "σύνεδρους", έχοντας επιφορτιστεί τον ρόλο του φύλακα των ανθελλήνων, σε περίπτωση που μάθαιναν οι ντόπιοι τί ακριβώς λαμβάνει χώρα στον μικρό δήμο τους.

Με κινητοποίηση ενός μόλις απογεύματος, περίπου πενήντα μέλη της Χρυσής Αυγής από τους Πυρήνες της Δυτικής Μακεδονίας και από το Αμύνταιο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου σήμερα το πρωί. Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις σε θέση μάχης, εμπόδισαν παράνομα και αντισυνταγματικά τη μετάβαση για διαμαρτυρία έξω από τον χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου, όπου έγινε το συνέδριο.

Με δεδομένο ότι ο μισός Δήμος Αμυνταίου ήταν αποκλεισμένος με κλούβες και περιπολικά, κάτι το πρωτοφανές για την περιοχή και τους σαστισμένους κατοίκους, οι συναγωνιστές με προκηρύξεις, φέϊγ βολάν και με τη βοήθεια του τηλεβόα, για περίπου δύο ώρες, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της πόλης. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, δεν είναι πλέον οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τον κόσμο (άλλωστε τους τελευταίους μήνες η δράση της Χρυσής Αυγής στο νομό Φλωρίνης είναι εκτεταμένη), αλλά το ότι οι περισσότεροι αγνοούσαν την διεξαγωγή του συνεδρίου και μάλιστα στο Πνευματικό Κέντρο, με παραχώρηση από τον Δήμο. Αυτό ήταν ένα γεγονός που εξόργισε τους πάντες που καταφέρονταν εναντίον του δημάρχου. Επίσης, τοπικά ΜΜΕ και ένα κλιμάκιο της ΕΤ3 ήταν εκεί. 

Τέλος, ένα στοιχείο που συζητήθηκε αρκετά από τους πολίτες ήταν σχετικά με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 2009, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εκτίμησαν το γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι από τους λεγόμενους εθνικούς ή πατριωτικούς φορείς που έδωσαν το παρόν στο Αμύνταιο.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον Αγώνα για τη Μακεδονία μας

ενάντια στους επιβουλείς και τους προδότες!

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.