Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014

Μεταβολή [#Αντί επιλόγου]

 Ένας κύκλος της Μεταβολής έφτασε στο τέλος του. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση πως το θέμα έχει εξαντληθεί, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε χιλιάδες σελίδες. Ελπίζω να μην κούρασε και κυρίως να βγήκε κάτι από όλο αυτό. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος στόχος όταν ξεκίνησε, αλλά κοιτώντας τώρα, ένα χρόνο μετά, όλα τα άρθρα συγκεντρωμένα, προκύπτουν εύκολα δύο συμπεράσματα. Αρχικά, φάνηκε πως επιθυμούσα να αναδείξω τα πάρα πολλά κοινά σημεία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Λαών, κυρίως δε την κοινή μας καταγωγή και την κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά. Πίσω από αυτό κρύβεται και η επιθυμία μου να δω και πάλι μια μέρα ενωμένους όλους τους Ευρωπαίους, όχι φυσικά σε ένα μόρφωμα-παρωδία όπως η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σε μια ομοσπονδία Λαών, που θα σέβεται το κοινό φυλετικό μας υποσυνείδητο και θα προωθεί τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν να διαφέρουμε τόσο έντονα από όλες τις άλλες φυλές του πλανήτη. Ας μην γελιόμαστε, τα δημογραφικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας, η μόνη ελπίδα των Ευρωπαίων για επιβίωση δεν είναι άλλη από την Ένωση.

 

Η Μεταβολή όμως δεν τελειώνει εδώ. Απλά μεταφέρεται μερικούς αιώνες πιο μπροστά, για να δείξει πως το πέρασμα του χρόνου ελάχιστα αλλοίωσε τον ψυχισμό μας και παραμένουμε ουσιαστικά ακριβώς ο ίδιος Λαός εδώ και χιλιετίες. Εύχομαι να το καταφέρω και με τρόπο τέτοιο που να είναι ευχάριστος για όσους μπαίνουν στον κόπο να την διαβάζουν.

 

 

 Λύρης Αλέξανδρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεταβολή [#41] Μεταβολή [#46] »

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.