Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Δυναμική η πορεία των εθνικιστών για την γενοκτονία των Ποντίων

 

Ακόμα μία εκδήλωση έλαβε αίσιο τέλος αφήνοντας τις θετικότερες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας ότι το αγωνιστικό πνεύμα του Κινήματος βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Το δυναμικό παρόν έδωσαν για ακόμη μία φορά πάνω εκατοντάδες Συναγωνιστές από την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης στην καθιερωμένη εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μία εκδήλωση που, δυστυχώς, έχει λάβει προσβλητική διάσταση απέναντι στη μνήμη των νεκρών με τον ανούσιο και χλιαρό της χαρακτήρα. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση η άφιξη μας στην πλατεία που έγινε με την αναφώνηση συνθημάτων, γεγονός που απέσπασε τα αυθόρμητα χειροκροτήματα ορισμένων αλλά και την αγανάκτηση κάποιων άλλων, καθώς η σημερινή εκδήλωση φιλοξενούσε ένα τεράστιο πανό που ανέφερε μεταξύ άλλων “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ”. Για περίπου μία ώρα και μέχρι την έναρξη της πορείας Συναγωνιστές μοίρασαν χιλιάδες προκηρύξεις με σαφές αντιτουρκικό μήνυμα καθώς από τα μεγάφωνα ακούγονταν εθνικιστικά συνθήματα, διακόπτοντας τις αοριστολογίες των εκάστοτε προσκεκλημένων ομιλητών, που αρνήθηκαν γι' ακόμη μία χρονιά να κατονομάσουν τους σφαγείς των Ελλήνων.
 
Μάλιστα, όταν κλιμάκιο Συναγωνιστών πλησίασε τους διοργανωτές και απαίτησε τη διάθεση λίγου χρόνου για την ανάγνωση ενός κειμένου, οι αντιδράσεις τους ήταν οι αναμενόμενες, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις και αρνητικές εντυπώσεις στον κόσμο. Καθώς το υλικό είχε εξαντληθεί αποφασίστηκε η έναρξη της εκδήλωσης να σημάνει και την αποχώρηση μας, θέλοντας έτσι να δείξουμε την πλήρη αντίθεση μας στους απολίτικους δήθεν πατριώτες που από το βήμα της εκδήλωσης περνούσαν αντιρατσιστικά μηνύματα, την ίδια ώρα που υμνούσαν τα χιλιάδες θύματα του τουρκικού επεκτατισμού. Σε απόλυτη παράταξη μπροστά από το μνημείο των Ποντίων έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου και αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία.
 
Την ενέργεια μας αυτή ακολούθησαν πολλοί παρευρισκόμενοι, προφανώς αηδιασμένοι από τις προσβλητικές φανφάρες των ομιλητών και των διοργανωτών, που συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε πολιτική ορθότητα, αλλά που είχαν και το θράσος να καλέσουν πρόσωπα της αριστεράς για να τους “τιμήσουν” με την παρουσία τους. Με εκατοντάδες ελληνικές σημαίες να κυματίζουν στον αέρα και υπό την συνοδεία συνθημάτων η πορεία κινήθηκε επί της οδού Τσιμισκή για να καταλήξει μία ώρα αργότερα στα γραφεία της Τοπικής. Εκεί, σε έναν σύντομο επίλογο του ο γραμματέας της Τοπικής κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος να είναι σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και υπενθύμισε ότι η δικαίωση της μνήμης των νεκρών το Έθνους δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με πανηγυράκια, ούτε με μοιρολατρικούς εορτασμούς, παρά μόνο με επιμονή και αγώνα.
 
Π.Ο.Κεντρικής Μακεδονίας
 
 
 

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.