Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Φωστήρες ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναντίον επιστημονικών ερευνών.

Φωστήρες ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εναντίον επιστημονικών ερευνών.

Πριν λίγες ημέρες, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ανακοίνωσαν επίσημα την κάθετη αντίρρησή τους στη νομιμοποίηση της κάνναβης που προωθεί η κυβέρνηση. Την επίσημη διαφωνία τους έσπευσαν να διατυπώσουν επίσης ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, δύο ανεξάρτητοι φορείς σχετιζόμενοι και άμεσα αρμόδιοι για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, στις χώρες όπου νομιμοποιήθηκε η χρήση της κάνναβης, η προσέλευση στα κέντρα απεξάρτησης αυξήθηκε κατά 20%!

Επιπλέον, μέσω των δηλώσεων των εκπροσώπων τους, οι παραπάνω επίσημοι φορείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους ότι η νομιμοποίηση έστω και της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ότι σε ένα ποσοστό 10% καθημερινών χρηστών κάνναβης νεαρής ηλικίας σημειώνονται ψυχωτικά επεισόδια.

Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη τον Μάιο του 2018 επιστημονική μελέτη σε δείγμα 5.315 εφήβων ηλικίας από 13 έως 18 ετών, η οποία έχει ως πόρισμα ότι οι χρήστες κάνναβης έχουν 26 φορές περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν με άλλες ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη, ηρωίνη, αμφεταμίνες και παραισθησιογόνα, πριν την ηλικία των 21 ετών. Εκτός αυτών, οι έφηβοι χρήστες κάνναβης έχουν 37 φορές περισσότερες πιθανότητες να εθιστούν στη νικοτίνη σε σχέση με άλλους.

Ο καθένας μπορεί με μια διεξοδική έρευνα σε μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψει πλήθος αγγλόφωνων στατιστικών μελετών από επίσημους κρατικούς φορείς από Η.Π.Α. και Ευρώπη, που είτε επιβεβαιώνουν τα παραπάνω ή αποτελούν σημαντικές ενδείξεις σύνδεσης της μακροχρόνιας χρήσης κάνναβης με άλλα ναρκωτικά ή ψυχωτικά επεισόδια ή γενικότερους εθισμούς.

Αλλά όλες αυτές οι τοποθετήσεις ιατρών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αυτές οι επίπονες και χρονοβόρες έρευνες ανθρώπων της Επιστήμης, αυτές οι αφοπλιστικές δηλώσεις έμπειρων λειτουργών δεν έχουν καμία αξία μπροστά σε μία συγκεκριμένη κάστα φωστήρων…Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας, λοιπόν, αγαπητοί Επιστήμονες, στο να προειδοποιείτε για την υγεία των νέων, οι στελεχάρες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γνωρίζουν καλύτερα από εσάς. Τι σημασία έχει που έχετε ζήσει από κοντά τις αφάνταστα τραγικές διαστάσεις της χρήσης ουσιών; Τι σημασία έχει που έχετε περάσει όλη σας τη ζωή πάνω σε συγγράμματα και βιβλία; Η νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - με τα πολυδιαφημισμένα φεστιβάλ της υπέρ της νομιμοποίησης - γνωρίζει καλύτερα.

Τι σημασία έχουν οι έρευνες της Αγγλίας, όταν οι αδιαμφισβήτητα…μορφωμένοι και πνευματικά εξοπλισμένοι με τα συγχωροχάρτια της Αριστεράς κυβερνώντες παίρνουν αποφάσεις ακόμη και για κάτι τόσο βαρυσήμαντο για εκατοντάδες χιλιάδες εφήβους και τις οικογένειές τους!

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.