Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ημέρα Λειτουργίας Μετώπου Νεολαίας

Συζήτηση με θέμα: «Οι βασικές αρχές της Ιδεολογίας μας».

 

Το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, μια ακόμη λειτουργία του Μετώπου Νεολαίας ολοκληρώθηκε, με τα γραφεία μας κατάμεστα από παλαιούς, αλλά και νεότερους συναγωνιστές, οι οποίοι αγανακτισμένοι από τις ανθελληνικές πολιτικές που βλάπτουν το Έθνος μας, οδηγώντας τον λαό και την κοινωνία μας στην παρακμή, αποφάσισαν να πλαισιώσουν τις τάξεις μας, για να αγωνιστούν ενάντια στο σάπιο καθεστώς.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, όμως, είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς η παρουσία των νέων συναγωνιστών αποτέλεσε μια πολύ καλή αφορμή για έναν γόνιμο διάλογο σχετικά με τους βασικούς άξονες της Ιδεολογίας μας και το τι αυτή πρεσβεύει.

Άλλωστε, ένας άνθρωπος έχει Ιδεολογία όταν μοναδικό κίνητρο των πράξεων του είναι η Πίστη του και όχι το προσωπικό του συμφέρον. Έχω Ιδεολογία σημαίνει Πιστεύω και Πιστεύω σημαίνει με την σειρά του Αγωνίζομαι. Κάθε Εθνικιστής οφείλει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος εις ότι αφορά τις Ιδέες τις οποίες υπηρετεί και για τις οποίες αγωνίζεται, μετουσιώνοντας τα πιστεύω και τις αντιλήψεις του σε πράξεις και έργα.

Ιδεολογία μας είναι ο «Λαϊκός Εθνικισμός», με τα δυο κυρίαρχα συστατικά του, τα οποία αποτελούν και την βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται το αξιακό μας σύστημα, να είναι ο «λαός» και το «έθνος».

Για εμάς τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες, η ιδέα του Έθνους και της Φυλής αποτελεί κυρίαρχη Ιδέα και Πίστη για την Ιδεολογία μας. Οι Έλληνες αποτελούν την γνήσια συνέχεια των Ελλήνων της κλασσικής περιόδου, που δημιούργησαν το θαύμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Η έννοια «Λαός» αφορά έναν αριθμό ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά, το οποίο για εμάς ερμηνεύεται ως «Έθνος», δηλαδή ως ένα σύνολο ατόμων με κοινή καταγωγή, γλώσσα, κοινούς τρόπους, ήθη και έθιμα, κοινή θρησκεία και κοινό πολιτισμό. Το Έθνος είναι η εν συνειδήσει Φυλή, η Λαϊκή Κοινότητα. Η συνειδητή μορφή μιας κοινότητας, δηλαδή, που αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά που την ενώνουν, την κοινή της υπόσταση, η οποία είναι και αυτή εντέλει που την οδηγεί στο να μπορεί να δημιουργεί.

Κατ’ επέκταση, κάθε Έθνος εδράζει σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική έκταση, δηλαδή σε αυτό που αποκαλούμε «Πατρίδα», και δεν είναι τίποτε άλλο από την πατρώα γη, την «Γη των Πατέρων μας». Εκεί, στην συνέχεια, λαμβάνει και την κρατική του υπόσταση, δημιουργώντας τον πολιτισμό του.

Στο σημείο αυτό, όμως, πρέπει να επισημανθεί ότι το Κράτος αποτελεί ουσιαστικά μια δημοσιονομική οντότητα, δηλαδή ένα σύστημα οργάνωσης στις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς επίσης και στις σχέσεις αυτού με τα υπόλοιπα κράτη. Ως εκ τούτου, υπό αυτή την έννοια η ιδέα του Κράτους αποτελεί ουσιαστικά ένα ανθρώπινο δημιούργημα. Για να αποφευχθεί, όμως, η δημιουργία εκφυλισμένων κοινωνιών, που μαστίζονται από παθογένειες και πλήθος δυσλειτουργιών, θα πρέπει το Κράτος να συμβαδίζει απαραιτήτως με την Φυσική Αρχή του Έθνους και της Φυλής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ιδέα του Κράτους είναι από εμάς σεβαστή μόνο όταν αυτό έχει ουσία και περιεχόμενο πραγματικά Εθνικό, τιθέμενο με τον τρόπο αυτό στην υπηρεσία της Λαϊκής Κοινότητας. Ξεκάθαρα, λοιπόν, το Κράτος το οποίο εμείς οραματιζόμαστε οφείλει να εξυπηρετεί την πραγματοποίηση του πεπρωμένου του Έθνους μας, στοχεύοντας στην διατήρηση, την εξέλιξη και την περαιτέρω εξύψωση του.

Εν συνεχεία, σε ότι αφορά τον Πολιτισμό που οραματιζόμαστε, πρέπει να μην λησμονούμε ποτέ ότι οι πρόγονοι μας δημιούργησαν ένα σύνολο επιτευγμάτων στην Τέχνη, τις Επιστήμες και τον Λόγο, δίχως καμιά πρόθεση θησαυρισμού ή υλιστικής ιδιοτέλειας, καθώς απώτερος σκοπός τους ήταν πάντοτε η ανάδειξη του Ωραίου, του Αληθινού και του Αγαθού. Αυτόν τον πολιτισμό, επομένως, πρέπει να υπηρετήσουμε και εμείς, μαχόμενοι για την διατήρηση, την συνέχεια και την εξύψωση της Παράδοσης, της γλώσσας και των γνήσιων ηθών και εθίμων του Έθνους μας.

Θεμέλιος λίθος, σαφώς, της Ιδεολογίας μας είναι ο σεβασμός και η λατρεία των Ηρώων του Έθνους μας, καθώς η δράση και οι θυσίες τους είναι αυτές που διαμορφώνουν την ιδιαίτερη ταυτότητα του λαού μας, δείχνοντας μας από πού καταγόμαστε, ποιοι είμαστε, αλλά και τι θέλουμε να πετύχουμε μελλοντικά, δημιουργώντας ένα αδιάσπαστο συνεχές του παρελθόντος, με το παρόν και το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος, λοιπόν, που για εμάς ο σεβασμός στους ηρωικούς προγόνους μας, δεν έχει καμία σχέση με κανενός είδους στείρα και άνευ ουσίας προγονολατρεία.

Ακολούθως, βασική αρχή της Ιδεολογίας μας είναι η «Αξιοκρατία», η οποία πρόκειται, ουσιαστικά, για την διαδικασία εκείνη μέσω της οποίας ορίζονται τα πρόσωπα που κατευθύνουν την λειτουργία του Κράτους, οδηγώντας κατ’ επέκταση στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας του και στην διαμόρφωση του πολιτεύματος του. Στην κορυφή της ιεραρχίας πρέπει να βρίσκονται οι Άριστοι. Άλλωστε, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κράτος είναι μια κοινωνία Δικαίου στην υπηρεσία της Λαϊκής Κοινότητας, μια κοινωνία ιεραρχημένη με βάση την αξία, το ήθος και την προσφορά του καθενός, και όχι με κριτήρια υλικά ή ιδιοτελή συμφέροντα. Έκαστος πρέπει να κατέχει την θέση και τον ρόλο που του αρμόζει, ανάλογα πάντοτε με τις ιδιαίτερες ικανότητες του, ώστε να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στην υπηρεσία του μεγάλου Εθνικού Σκοπού και στο όραμα του λαού μας. Στην δική μας κοινωνία οι άνθρωποι έχουν πρώτα από όλα καθήκοντα και έπειτα δικαιώματα που τα κερδίζουν με την αξία τους, διακατεχόμενοι από το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος.

Και επειδή η εργασία και η προσφορά του καθενός πρέπει να εμπίπτει στην εξυπηρέτηση του συλλογικού σκοπού, για αυτό δεν πιστεύουμε στον κατακερματισμό του λαού και του έθνους μας στο μαρξιστικό κατασκεύασμα των «κοινωνικών τάξεων», που δεν στοχεύει σε τίποτε περισσότερο, από το αποδεδειγμένα καταστροφικό τέχνασμα του «διαίρει και βασίλευε».

Επισημάνθηκε, ακόμη, ότι η ύπαρξη μιας ισχυρής οικονομίας είναι δικαίωμα κάθε έθνους, καθώς του δίνει δύναμη, ωστόσο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό. Για εμάς, η οικονομία ενός Κράτους πρέπει να έχει σαφέστατα εθνικό προσανατολισμό, ταυτιζόμενη με τις κυρίαρχες Ιδέες του, για μην απειληθεί ποτέ η εθνική ταυτότητα ή κινδυνέψει η κοινωνική δικαιοσύνη. Η οικονομία οφείλει να είναι υπηρέτης των εθνικών συμφερόντων και το Κράτος να μην μετατρέπεται σε υπηρέτη της πλουτοκρατίας. Για αυτό τον λόγο δεν πιστεύουμε στην αυθύπαρκτη ύπαρξη και δυναμική της οικονομίας, ούτε στο ότι διάφορες οικονομικές δυνάμεις πρέπει να καθορίζουν την Πολιτική του Κράτους, αλλά σε μια οικονομία με κατεύθυνση και προέλευση καθαρά εθνική. Παράλληλα, στηρίζουμε την ιδιοκτησία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά πάντοτε προς εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού του Έθνους, για αυτό και είμαστε αντίθετοι με κάθε είδους ανήθικες πρακτικές, που έχουν στόχο την κερδοσκοπία εις βάρος της Λαϊκής Κοινότητας.

Εν κατακλείδι, τονίστηκε ότι η Ιδεολογία του Εθνικισμού αποτελεί στην ουσία της την ενεργητική έκφραση της υπόστασης του λαού μας. Επομένως, ο μάχιμος Εθνικιστής πρέπει να διακατέχεται από αφοσίωση στις Αξίες και στις Ιδέες του, ανώτερη ηθική, αρετή, σθένος, τόλμη, θάρρος, τιμή και υπερηφάνεια, πειθαρχία και  αλληλεγγύη στους Συναγωνιστές του, καθυποτάσσοντας το «εγώ» και όποια κατώτερα ένστικτα, με αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη του Ιερού Σκοπού του Έθνους μας.

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.