Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Όταν η αγάπη για την Πατρίδα χαμογελά μπροστά στο Θάνατο

 

Παραμένουμε από εκείνους τους ρομαντικούς για τους οποίους η Πατρίδα στροβιλίζεται μέσα στις καρδιές, σαν ένα φλογερό συναίσθημα που σπάει τις χορδές του χρόνου και ξετυλίγεται σε μία αιώνια συνέχεια και αλήθεια… Διαλέξαμε να δώσουμε πνοή σε αυτό το συναίσθημα, όπως διαλέξαμε να βαφτιστούμε και στη θρησκεία του Αίματος. Δεν μας νοιάζει ποια Πατρίδα μας δείχνουν τα σύνορα και τα κράτη. Δεν μας νοιάζει επίσης ποια Σημαία στολίζει σήμερα κάποιο λόφο. Δεν μας νοιάζουν τα ψέματά τους για το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας…Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ποια παρακαταθήκη μας άφησαν αυτοί που έφυγαν, όπως ξέρουμε να αφουγκραζόμαστε τον αγέρα στη ψηλότερη κορφή, τα κύματα της πιο σκοτεινής και ανήσυχης θάλασσας, όπως και τους ψιθύρους κάποιων "νεκρών" θεών. Ξέρουμε στη φλόγα να αντικρίζουμε τις χιλιάδες ψυχές και στις στάχτες αυτά που θα γεννηθούν.
 
Μη μας ρωτήσετε ποια είναι η Πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε πετάξει ακόμα όσο μακριά είναι τα όριά της. Μη μας ρωτήσετε για ποιο λόγο πιστεύουμε ακόμα σε αυτήν, γιατί κάτι τέτοιο είναι ήδη γραμμένο στα δικά μας ιερά βιβλία. Εκείνα όμως που δε γραφτήκαν με μελάνι προσκυνητών ούτε με την πένα των λόγιων. Είναι γραμμένα με Αίμα. Το Αίμα ηρώων, πολεμιστών, εργατών, γονέων και παιδιών…Και αυτά είναι βιβλία που δεν παραποιούνται, δεν καίγονται και δε σβήνουν. Θα βρίσκονται πάντα εκεί που οδηγεί ο δρόμος της Αρετής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εθνικοί Επαναστάτες Η Σοφία... »

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.