Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007

Ο Τσίπρας υμνεί τον εγκληματία Ντζερζίνσκι

 

«Οι μπολσεβίκοι: Εκφραστές και υλοποιητές των βαθύτερων πόθων του λαού... Ο Φελίξ Ντζερζίνσκι, το μέλος της ΚΕ που προετοίμασε την επανάσταση με τα περισσότερα χρόνια φυλακής και εξορίας στην πλάτη του, έγινε ο οργανωτής της περίφημης Τσεκά και αργότερα Γκε Πε Ου. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τσεκίτες, οι "άνθρωποι με τα μαύρα πέτσινα σακάκια", έστησαν ένα μηχανισμό που κυριολεκτικά βραχυκύκλωσε τις πολύ πιο έμπειρες ξένες μυστικές υπηρεσίες, αποκάλυψε δεκάδες ραδιουργίες ιμπεριαλιστών και λευκοφρουρών, τσάκισε όσους πήγαν να σηκώσουν όπλα ενάντια στην επανάσταση.» 
Από ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αριστερά!" της συνεργαζόμενης, στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ.
 
Για όσους γνωρίζουν ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 1918 ο Φέλιξ Ντζερζίνσκι, ιδρυτής και προϊστάμενος της Τσεκά ("Τσρεζβιτζάϊναια κομίσσια" - η Εξαιρετική Επιτροπή, που στην συνέχεια έγινε Νι Κα Βε Ντε και μετά Κα Γκε Μπε), ξεκίνησε την Κόκκινη Τρομοκρατία. Υπολογίζεται ότι μόνο στους επόμενους μήνες 800 σοσιαλιστές συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν χωρίς δίκη. Το άγαλμά του ξηλώθηκε υπό την πίεση του πλήθους με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Ένας άνθρωπος που ευθύνεται για την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων αθώων κατά την διάρκεια του Σταλινικού καθεστώτος. Αυτόν υμνεί ο "ανθρωπιστής" Αλέξης Τσίπρας...

 

Αρχείο

Επισκέπτες Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.