Πράκτορες του καθεστώτος με “εθνικιστικό” προσωπείο

Αναδημοσίευση από το Ethnikismos.net

Πρόσφατα διέρρευσαν στο Yahoo News και στην Daily Mail απόρρητα αρχεία του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCTC), του FBI και της «Μονάδας Έρευνας, Πληροφοριών και Επικοινωνιών»(RICU) του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (RICU). Τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν μια σειρά στρατηγικών που εφαρμόζουν οι εν λόγω υπηρεσίες προκειμένου να διασπάσουν και να αποθαρρύνουν τους ακτιβιστές ομάδων αντιφρονούντων, με κύριο στόχο τους Εθνικιστές. Αν και τα αναφερόμενα περιστατικά αφορούν τις ΗΠΑ και το ΗΒ μπορεί κανείς εύκολα να βρει τρομακτικές ομοιότητες με γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το RICU είναι μια μονάδα «μαύρων επιχειρήσεων» εμπνευσμένη από τον Ψυχρό Πόλεμο η οποία είναι αφιερωμένη στην κρυφή χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την καταπολέμηση της πολιτικής αντιπολίτευσης. Γνωστά εργαλεία του RICU είναι η επινόηση συκοφαντιών εναντίον στοχευμένων αντιφρονούντων, η δημιουργία δήθεν αντιδραστικών ελεγχόμενων οργανώσεων, και η χαλιναγώγηση της επικαιρότηταςγύρω από αμφιλεγόμενα θέματα μέσω προπαγάνδας που διαδίδεται από πράκτορες οι οποίοι δρουν σε θέσεις δημοσιογράφων.

Το διαδίκτυο ως μέσο εργαλειοποίησης ανυποψίαστων Εθνικιστών

Σε έγγραφο με τίτλο “Το Τάγμα των Εννέα Γωνιών (O9A)ως μέσο επιρροής των ΕΦΚ (Εξτρεμιστές με Φυλετικά Κίνητρα)”, αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών περιγράφουν πως χρησιμοποιούν ομάδες, που εμφανίζονται ξαφνικά στο διαδίκτυο και φαινομενικά ανήκουν στον «εθνικιστικό χώρο, προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση και διχασμό στις τάξεις των εθνικιστών (τους οποίους περιγράφουν με τον όρο ΕΦΚ). Συγκεκριμένα γράφουν «Εκτιμούμε ότι η προώθηση δογμάτων σαν του Ο9Α μπορεί να αυξήσει τις εσωτερικές διαμάχες και την απώλεια μελών μεταξύ ήδη κατακερματισμένων ομάδων ΕΦΚ. Πολλοί ΕΦΚ καταλαβαίνουν ότι ομάδες που υποστηρίζουν τέτοιες πεποιθήσεις βλάπτουν την Ιδεολογία και ότι τα μέλη τους επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν το κίνημα».

Η απόρρητη έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα πως τέτοιες ομάδες ανθρώπων, που καθοδηγούνται να δρουν επιθετικά προς πραγματικά Κινήματα, είναι χρήσιμα εργαλεία ακόμα και για την στοχευμένη πρόκληση αποχωρήσεων συγκεκριμένων προσώπων τα οποία επηρεάζονται από το υποκινούμενο τοξικό κλίμα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «απογοητευμένοι ΕΦΚ ενδέχεται να είναι κατάλληλοι ώστε συνεργάτες μας να τους προσεγγίσουν και να διευκολύνουν την αποδέσμευσή τους» από το εκάστοτε κίνημα που θέτουν στο στόχαστρο οι μυστικές υπηρεσίες. Το RICU με την σειρά του εμφανίζεται να έχει ήδη «διεισδύσει» με πράκτορες του μέσα σε τέτοιες «χρήσιμες» οργανώσεις.

Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι πληθώρα κατηγοριών περί «ναζιστικής βίας» αφορούσαν περιστατικά τα οποία στην πραγματικότητα υποκινήθηκαν από πράκτορες του FBIμέσω του διαδικτύου προκειμένου να στοχοποιήσουν Εθνικιστές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στημένων υποθέσεων:

  •          Ο Jacob Kaderli είναι ένας νεαρός ο οποίος κατηγορήθηκε πέρσι από το FBI για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα η οποία αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από παραμάγαζο της κυβέρνησης. Ο Kaderli δέχτηκε να γίνει μέλος μιας δήθεν αυτόνομης «νεοναζιστικής οργάνωσης» με τον τίτλο «The Base» η οποία προσέγγιζε μέλη μέσω κλειστών διαδικτυακών chatrooms. Οι Antifa, στην προσπάθεια τους να στοχοποιήσουν πραγματικούς εθνικιστές, αποκάλυψαν κατά λάθος ότι ο ιδρυτής αυτής της οργάνωσης Rinaldo Nazzaro υπήρξε συνεργάτης του FBI και εν ενεργεία υπάλληλος ιδιωτικής κατασκοπικής εταιρείας.
  •          Ο Ethan Melzer είναι Αμερικανός στρατιώτης που συνήθιζε να συνομιλεί με αγνώστους σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ. Το FBI ισχυρίζεται μέσω των μηνυμάτων του ο Melzer, μαζί με άλλους «σατανιστές ναζί», σχεδίαζε να παρέχει πληροφορίες στην Αλ Κάιντα (!) σχετικά με το πού βρίσκεται η μονάδα του. Όμως, τόσο οι υποτιθέμενοι «ναζί» με τους οποίους συνομιλούσε ο Melzer όσο και ο δήθεν εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα αποκαλύφθηκε ότι ήταν πληροφοριοδότες των μυστικών υπηρεσιών!
  •          Στη Βρετανία, τα περισσότερα θύματα αυτών των τακτικών της κυβέρνησης φαίνεται να είναι έφηβοι. Πέρυσι, βρετανικά δικαστήρια καταδίκασαν ένα αυτιστικό αγόρι σε σχεδόν επτά χρόνια φυλάκισης επειδή δήθεν «σκόπευε να ανατινάξει συναγωγές» σε συνεργασία με άλλη μια, ελεγχόμενη από το κράτος, αυτόνομη «νεοναζιστική οργάνωση». Ο «δράστης» ήταν μόλις 14 ετών…

Οι «αυτόνομες ομάδες» στην υπηρεσία του καθεστώτος ήδη από το ‘90

Οι παραπάνω τακτικές εναντίον των Εθνικιστών δεν είναι πρωτόγνωρες. Πριν ακόμα οι μυστικές υπηρεσίες καταφέρουν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο όπως σήμερα, είχαν αποκαλυφθεί κάποιες από τις «αυτόνομες οργανώσεις» υποτιθέμενων εθνικιστών , οι οποίες κατευθύνονταν από τους εχθρούς του Εθνικισμού αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για σταθερή (και κατά πάσα πιθανότητα παγκόσμια) μέθοδο του καθεστώτος

Στις αρχές του 1990 εμφανίστηκε στην Βρετανία μια αυτόνομη ομάδα με το όνομα «Combat 18». Η οργάνωση αυτή υποστήριζε αρχικά με ενθουσιασμό το Εθνικιστικό κόμμα BNP, το οποίο εκείνη την εποχή απειλούσε το καθεστώς σημειώνοντας εκλογικές επιτυχίες. Σύντομα όμως η C18 άρχισε να επιτίθεται στο BNP για την κομματική του δράση και ξεκίνησε μια εκστρατεία κουτσομπολιού και συκοφαντίας εναντίον ηγετών του βρετανικού εθνικιστικού χώρου.

Φάνταζε εντελώς παράλογο το πως μπορεί μια αυτόνομη ομάδα που ισχυρίζεται ότι είναι Εθνικιστική να προσπαθεί να καταστρέψει συμπατριώτες τους με τους οποίους μοιράζονταν κοινούς στόχους και εχθρούς. Σύντομα όμως αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί υπαίτιοι πίσω από αυτή την ανεξήγητη συμπεριφορά.

Το 1997 δυο επικεφαλής της αυτόνομης C18, οι Sargent και ο Browning, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την δολοφονία ενός μέλους τους. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών τους και οι δύο ομολόγησαν ότι είχαν γνωριμίες σε ψηλές κυβερνητικές θέσεις και ότι ήθελαν να μιλήσουν στο Special Branch (βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία)! Οι υποψίες όλων επιβεβαιώθηκαν: η C18 ελεγχόταν από κρατικούς πράκτορες οι οποίοι είχαν ειδική άδεια ακόμα και για διάπραξη εγκλημάτων.

Όπως και άλλες αυτόνομες ομάδες, η Combat 18 μπορεί να ξεκίνησε με αγνές προθέσεις, αλλά στη συνέχεια κυριεύθηκε από πράκτορες και πληροφοριοδότες του MI5 για να προκαλέσει ταραχή και διασπάσεις μεταξύ των Εθνικιστών, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης και παγίδα για τους πιο «ριζοσπαστικούς».

Όσο για τον Αμερικάνο συν-ιδρυτή της , Harold Covington, επιφανείς εθνικιστές όπως ο Γουίλιαμ Πιρς υποπτεύονται εδώ και δεκαετίες ότι ήταν και αυτός πράκτορας του FBI και προβοκάτορας. Ο Covington ήταν γνωστός για την επινόηση ψευδών κατηγοριών εναντίον επιτυχημένων Εθνικιστών της Αμερικής τις οποίες διέδιδε μέσα από τις εκπομπές του ισχυριζόμενος ότι ήταν κλέφτες, ομοφυλόφιλοι, Εβραίοι και άλλα αβάσιμα κουτσομπολιά.

Το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα στο στόχαστρο

Αν πολλά από τα παραπάνω γεγονότα σας φαίνονται περίεργα οικεία δεν είναι καθόλου περίεργο. Τα τελευταία χρόνια, όταν το σύστημα συνειδητοποίησε ότι οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν ήταν ικανές τα σταματήσουν το Κίνημα της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκαν από το πουθενά μυστήριοι τύποι που εφάρμοσαν κατά γράμμα όλες τις παραπάνω μεθόδους. «Αυτόνομες οργανώσεις» με μηδενική παρουσία στον δρόμο και ακαθόριστη ιδεολογία εμφανίζονται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα απολαμβάνοντας πλήρους ασυλίας και εξαφανίζονται εξίσου γρήγοραπαρασύροντας και οδηγώντας στην απογοήτευση δεκάδες νέους.

Αλλοπρόσαλλές προσωπικότητες αποκτούν βήμα «στον χώρο» διαδίδοντας φήμες, κουτσομπολιά και ανυπόστατη «κριτική» χωρίς να έχουν οι ίδιοι να επιδείξουν κανένα έργο. Κάποιοι, ακόμα χειρότεροι, προσπαθούν να διαβρώσουν την Εθνικιστική Ιδεολογία συκοφαντώντας πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας, ενσωματώνοντας αριστερά ιδεολογήματα, ακόμα και προωθώντας την χρήση ναρκωτικών στην νεολαία! Γνωστοί και άγνωστοι, κρυμμένοι συχνά πίσω από πομπώδη ψευδώνυμα, ακρωνύμια και ιστοσελίδες, συστηματικά επιχειρούν να σπείρουν την σύγχυση και την αμφιβολία στις τάξεις των Εθνικιστών στοχεύοντας ύπουλα κυρίως στις συνειδήσεις νέων παιδιών.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, αλλά και η εμπειρία του παρελθόντος, αποδεικνύουν περίτρανα ότι όλοι αυτοί, συνειδητά ή ασυνείδητα, υπηρετούν συγκεκριμένα σχέδια ενός παγκόσμιου κατεστημένου. Οι εχθροί του Εθνικισμού προσπαθούν με λύσσα να καταπνίξουν κάθε οργανωμένη κίνηση πραγματικής και ιδεολογικά συνειδητοποιημένης δράσης, η οποία στην Ελλάδα εκφράζεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *